OVER

CRANKHANDLEBLOG is een blog gericht op historische/klassieke auto’s. De meeste mensen kijken me verbaasd aan als ik over een Delahaye of Hispano-Suiza begin. Met deze blog streef ik ernaar om daar verandering in te brengen, want deze bijzondere auto’s, meestal oldtimers genoemd, zijn fascinerend mooi qua uiterlijk en de verhalen erachter zijn vaak minstens net zo bijzonder.

Hoe zijn de grote namen als Lamborghini of Mercedes-Benz ontstaan? Wat is hun verhaal? Hoe zag de autowereld eruit met zoveel unieke auto’s en zoveel diversiteit van carrosseriën. De carrosserie werd namelijk meestal door een gespecialiseerde carosseriebouwer ontworpen op een chassis dat van de autofabriek kwam. Terwijl tegenwoordig door massaproductie het unieke van een auto een heel stuk is teruggedrongen. En wat is er na de oorlog veranderd, dat er een streep wordt getrokken tussen voor- en na oorlogse auto’s?

http://crankhandleblog.comCRANKHANDLEBLOG is afgeleid van de zwengel die bij de meeste vooroorlogse auto’s voorkomt, waaronder bij de zeer geliefde Bugatti’s, te zien op de foto van een Bugatti Type 35 of 37 met zwengel. De zwengel is om de motor handmatig te starten. Ik vond het een goede naam omdat het typeert waar de blog over gaat en het is gewoon een leuke opvallende naam die de aandacht trekt.

Ik ben begonnen met deze blog, omdat ik mijn kennis wil vergroten op oa. mechanisch gebied, maar vooral om in zoveel mogelijk waardevolle historische verhalen te duiken en dat uiteraard te delen in de hoop nog veel meer mensen enthousiast te maken!

http://crankhandleblog.comIk ben opgegroeid met oldtimers, iets waar ik mijn vader enorm dankbaar voor ben. De mooiste herinneringen die ik heb opgedaan zijn die van de oldtimer reisjes die ik met hem maakte, en nog ga maken! Bizarre avonturen en uiteraard hele bijzondere auto’s, dat is iets dat in deze blog zeker aan bod zal komen. Verder heb ik het geluk dat ik ben vernoemd naar de prachtige Bugatti type 57 Atalante, want Atalante is mijn tweede voornaam. De foto’s hierboven en onder weergeven de mooie gestroomlijnde Bugatti Type 57 Atalante.

Daarnaast is deze blog een goede manier om het leven een positieve wending te geven, door bezig te zijn met iets dat me een enorm goed gevoel geeft!

http://crankhandleblog.comEn om iets te creëren waar ik trots op kan zijn.

Kortom een blog met uiteenlopende verhalen over de historie van klassieke auto’s en reportages van oa. evenementen en rally’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s