MERCEDES-BENZ 500K SPEZIAL ROADSTER PAREL LANGER DAN 30 JAAR BEGRAVEN!

Mijn vader vertelde me een tijdje geleden een kort verhaal over een Mercedes-Benz die achter een slagerij in Engeland was gevonden. Het klonk als een interessant verhaal, dus ik wou daar graag meer in detail over te weten komen. Daarom leest u nu dit verhaal over de auto die ik een ‘parel’ heb genoemd, omdat hij zo’n fraai parelmoeren dashboard heeft!

http://crankhandleblog.nl

De 500K ‘Spezial Roadster’ van 1936 staat bekend als één van de meest waardevolle wagens die Mercedes-Benz ooit heeft gebouwd. Er zijn minder dan 30 van deze bijzondere wagens gebouwd. De ‘Spezial Roadster’, die het onderwerp is van dit artikel, is echter niet altijd zo gewild geweest als tegenwoordig, want deze auto was gedurende maar liefst 32 jaar ingemetseld achter de muren van een Britse slagerij! Helaas moet ik hieraan toevoegen dat dit spookverhaal niets meer is dan één grote fabel… Lees verder

Deze foto toont een onbekende Spezial Roadster. Zou dit ‘the butchers car’ kunnen zijn? Deze roadster heeft ook een rechts-geplaatst stuurwiel. Voor zover bekend is, alleen ‘the butchers car’ en het Olympia Motor Show model hadden dit…  Wie kan dit mysterie oplossen? Laat onderaan een reactie achter als je een idee hebt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s