DE BRUTE AMERIKAANSE 20-LITER V-4 VOORWIELAANGEDREVEN CHRISTIE RACEWAGEN VAN 1907 

Vergeet the Beast of Turin! Deze brute Chistie voorwielaangedreven racer is nog veel EXTREMER! Het is misschien wel de meest bijzondere en bijna ondefinieerbare racewagen ooit. De racer heeft niet alleen voorwielaandrijving, maar ook een enorme en gigantische dwars geplaatste V-4 motor van bijna 20 liter! Deze monsterlijke machine lijkt wel van een andere wereld, met zijn vier grote potten, geklonken carter en enorme, korte uitlaatpijpen, die hun vlammen bijna in het gezicht van de bestuurder blazen.http://crankhandleblog.nl

Eind 1903 begon John Walter Christie, een Amerikaanse techneut, ingenieur en uitvinder, met het ontwerpen van bizarre auto’s met de meest uitzonderlijke motoren en transmissies. Zijn visie week sterk af van de gangbare praktijk … Lees verder 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s